Sähköisiä liikkumisvälineitä on monia erilaisia. Laitteen ominaisuuksista riippuu, luetaanko sitä käyttävä jalankulkijaksi, pyöräilijäksi vai moottoriajoneuvon kuljettajaksi. Ominaisuudet vaikuttavat myös esimerkiksi siihen, vaaditaanko laitteen kuljettajalta ajokortti tai onko laitteelle otettava liikennevakuutus.
Jalankulkua avustava tai korvaava liikkumisväline
Välineellä noudatetaan jalankulkijan liikennesääntöjä. Laitteita ei luokitella ajoneuvoiksi.
Kevyt sähköajoneuvo
Sähkövoimalla toimiva liikkumisväline, jolla noudatetaan pääsääntöisesti pyöräilijän liikennesääntöjä. Laitteita on erilaisia ja ne voivat näyttää esimerkiksi potkulaudalta tai mopolta. Laitteita ei luokitella moottoriajoneuvoiksi. Jotkin malleista on mahdollista kuitenkin rekisteröidä mopoksi.
Sähköavusteinen polkupyörä
Sähkömoottorilla varustettu polkupyörä, jonka moottori avustaa vain poljettaessa. Joissain malleissa on liikkeellelähtöavustus, joka toimii polkematta 6 km/h nopeuteen asti. Avustusjärjestelmä voi olla joko alkuperäinen tai jälkiasenteinen.
Moottoroitu polkupyörä
Moottorilla varustettu polkupyörä (L1e-A). Enintään kaksipyöräinen, sähköavusteista polkupyörää tehokkaampi moottoriajoneuvo, jolla noudatetaan pyöräilyn liikennesääntöjä. Yli 25 km/h kulkevat on joko rekisteröitävä mopoiksi tai sitten niillä ei voi ajaa liikenteessä.
Mopot
Kaksipyöräinen mopo (L1e-B). Pääasiassa kattamaton ja enintään kaksipaikkainen, kaksipyöräistä moottoripyörää etäisesti muistuttava pieni ajoneuvo.
Kolmipyöräinen mopo (L2e). Yleensä katettu, mopoautoa pienempi kolmipyöräinen ja ohjaustangolla ohjattava kevyt ajoneuvo. Jotkin kaksipaikkaisia.
Mopoauto
Kevyt nelipyörä (L6e). Nelipyöräinen, usein henkilöautoa muistuttava, enintään kaksipaikkainen kevyt ajoneuvo.